14.08.2025
Greenfinch avaa ovensa We Landissa lokakuussa – Flow Festivalin paras ravintola saapuu Ruoholahteen
Helsingin Ruoholahti saa jälleen uuden ravintolan, kun Flow Festivalin parhaaksi palkittu ravintola saapuu We Land -toimistotaloon. Greenfinch on rento kortteliravintola, joka tarjoaa rehellistä ja herkullista á la carte -ruokaa ja odotetun after work -paikan.
Greenfinchin ruokia pääsi maistelemaan ensimmäistä kertaa Helsingin Suvilahden Flow Festivalilla elokuun alussa, ja nyt ravintola on tulossa Ruoholahden We Landiin. Flow Festivalin Sustainable Food -kilpailussa Greenfinch arvioitiin ruoan vastuullisuuden ja maun perusteella tapahtuman parhaaksi ravintolaksi.
– Sana uskomaton ei riitä kuvaamaan vastaanottoa Flow Festivalilla – Helsinki on täynnä mahtavia ihmisiä. Se oli täydellinen ensiesiintyminen Greenfinchille, ja olemme kiitollisia kaikesta positiivisesta palautteesta, toimitusjohtaja Edward Szechi kertoo.
Ravintola saapuu We Landiin täyttämään toimistotalon ja Helsingin ravintolapalveluita.
– We Land kiinnitti huomiomme heti positiivisella ilmapiirillään. Aulassa ja Ravintola Kasissa kuuluu lounasaikaan paljon naurua – se on harvinaista Helsingin toimistotaloissa. Päätös lähteä mukaan oli lopulta helppo.
NCC on ennestään tuttu yhteistyökumppani Greenfinchin perustajajäsenille.
– Teimme yhteistyötä NCC:n kanssa Vallilan Fredriksbergissä, kun avasimme sinne Loi Loi Rooftopin. Olimme jo silloin vaikuttuneita NCC:n laadusta ja ammattitaidosta. NCC ymmärtää, että rakennuksen pitää toimia kokonaisuutena – ravintoloilla ja toimistoilla on eri tarpeet, ja rakennuksen pitää tukea kaikkien menestystä. NCC:n projekteissa tuntuu, että ravintolat, muut vuokralaiset ja kiinteistönomistajat ovat samalla puolella, mikä tekee arjesta sujuvampaa ja mukavampaa.
Ruokalista tulossa
Greenfinch avaa ravintolan We Landissa lokakuun alussa.
– Aluksi tarjoamme aamiaista ja lounasta, ja muutaman viikon kuluttua aloitamme after work -palvelun. Myöhemmin tulemme tarjoamaan myös viikonloppubrunsseja ja illallista.
Ravintolan arkiaamutarjonta on tilauksesta valmistettua aamiaista tai valmiita annoksia mukaan otettavaksi barista-kahvien kera. Lounasmenu vaihtuu viikoittain ja ruoka valmistetaan tilauksesta. Greenfinchissa ei ole buffet-tarjoilua.
– Meidän vahvuutemme on tilauksesta valmistettu tuore ruoka, jossa kokit voivat laittaa sielunsa lautaselle tunnelmallisessa tilassa. Á la carte -bistrot kuten Greenfinch tarjoavat laadukkaan ravintolakokemuksen kohtuulliseen hintaan.
Greenfinch tarjoaa myös tilan rentoutumiseen kollegoiden kanssa – tarjolla on pienpanimo-oluita, artesaaniviinejä, käsityönä tehtyjä cocktaileja ja alkoholittomia mocktaileja. Nälkäisille löytyy myös naposteltavaa.
– Helsingissä kasvaa after work -kulttuuri, joka tuo työyhteisöjä yhteen, edistää verkostoitumista ja madaltaa hierarkioita. Tarjoamme We Landin työntekijöille mahdollisuuden rentoutua työpäivän jälkeen pienten purtavien ja juomien äärellä, mukaan lukien paikan päällä tislattu talon oma gini, Szechi sanoo.
Greenfinchin Edward Szechi toivottaa tulevat asiakkaat jo tervetulleiksi:
– Tule sellaisena kuin olet! Tuo ystävät, perhe ja kaikenkarvaiset kaverit – kaikki ovat tervetulleita Greenfinchiin!
Tutustu tarkemmin We Landiin: We Land Ruoholahti - Supporting the job to be done
Greenfinchin ruokia pääsee jo maistelemaan Kyrö Sauna Barin pop-upissa Helsingin keskustassa Keskuskadulla elokuun loppuun asti. Katso Instagram: @greenfinch.helsinki
Mikä Greenfinch?
Greenfinch eli suomeksi viherpeippo on pieni, energinen lintu, joka on niin kekseliäs, että se on levinnyt ympäri Eurooppaa ja löytänyt kodin kaikkialta, minne se saapuu. Samalla tavalla Greenfinchin yrittäjät ovat muuttaneet Suomeen eri puolilta maailmaa ja rakentavat nyt omaa pesäänsä Helsinkiin.
- Edward Szechi (kuvassa vas.) on yksi Greenfinchin perustajista. On aiemmin perustanut Hills Dumplingsin ja Loi Loi Rooftopin, ja toiminut konsulttina useissa ravintolaprojekteissa Helsingissä, kuten Ravintola Pauletten uudistuksessa Ullanlinnassa ja East Marketissa Tripla-kauppakeskuksessa. Myös tislaajamestarin lupa, ja vastaa Greenfinchin ginintuotannosta sekä juomatarjonnasta. Greenfinchin toimitusjohtaja.
- Keittiössä työskentelevät Mike Fernandez (kuvassa oik.) ja Rob Desalisa, jotka ovat Pobre-ravintolan perustajia. Heillä on yhteensä yli 40 vuoden kokemus ruokalistojen suunnittelusta ja toteutuksesta aina rennoista ruokapaikoista hienostuneisiin ravintoloihin.
- Asiakaspalvelusta vastaa Sam Gregg (kuvassa keskellä), yksi Loi Loi Rooftopin perustajista ja virallinen friendly face. Hän vastaa asiakaskokemuksesta ja tunnelmasta, ja tuo We Landin työntekijöille ravintola-alan parhaat palvelukäytännöt. Hän vetää myös barista-ohjelmaa, joten luvassa on muutakin kuin tavallista suodatinkahvia.