WE LAND-Kesäkuva-3k-2019-04-30 (1)

NCC käynnistää We Land -talon rakentamisen Rumbanaukiolle Ruoholahteen. Rakennukselle tavoitellaan poikkeuksellisen korkeaa BREEAM -ympäristöluokituksen Outstanding -tasoa. Vaativan rakennushankkeen kokonaiskeston arvioidaan olevan kolme vuotta.

- Tavoitteenamme on nostaa Ruoholahti yhdeksi Helsingin vetovoimaisimmista pääkonttoreiden alueista ja luoda sinne elävää kaupunkikulttuuria. We Land -talon konseptin ytimenä on alueen muille toimijoille ja asukkaille avoimet tilat ja palvelut kuten 14. kerrokseen tuleva tasokas ravintola upeine näkymineen, kertoo Senior Developer Heikki Alén NCC:ltä.

NCC on suunnitellut alueen kehittämistä yhteistyössä Helsingin kaupungin, JKMM Arkkitehtien, alueen toimijoiden ja vuokralaisten kanssa. Yksi We Landiin muuttavista vuokralaisista tulee olemaan maailman johtaviin asiantuntijaorganisaatioihin kuuluva Deloitte, joka tuo Suomen pääkonttorinsa taloon.

Loppuvuodesta 2023 valmistuvassa We Landissa tavoitellaan NCC:lle Suomessa ensimmäistä BREEAM-ympäristöluokituksen Outstanding-tasoa, joka on kansainvälisestikin vielä melko harvinainen. Toimitilan suunnittelussa, materiaalien valinnoissa, palveluissa, liikkumisessa ja käytössä tuetaan kestävää kehitystä.

We Land Lobby

Tunneleita ja rakentamista merenpinnan alapuolella - vaativa rakennushanke edellyttää tarkkaa suunnittelua

- Tontin sijainti tekee hankkeesta rakentamisen näkökulmasta mielenkiintoisen ja vaativan. Maan alta löytyy muun muassa viisi tunnelia: kolme metrotunnelia, Salmisaaren voimalaitoksen hiilitunneli ja Alkon entinen huoltotunneli, joka on nyt väestönsuojana. Porapaalutus 10 metriä merenpinnan alapuolella edellyttää myös meri- ja pohjaveden hallintaa, NCC:n projektijohtaja Timo Henno kuvailee.

Työmaalla tulee työskentelemään kaikkiaan parisen tuhatta työntekijää, kerralla noin 150-200 henkilöä.

Naapurustolle infotilaisuus 10.12.2020

Työmaan etenemisestä kerrotaan säännöllisesti sivulla www.ncc.fi/projektit/weland, jolla voi myös tilata viikkotiedotteen omaan sähköpostiin.

Naapurustolle ja medialle avoin infotilaisuus rakentamisen etenemisestä järjestetään 10.12.2020 klo 18-20. Koronatilanteen takia tilaisuus järjestetään etänä ja sitä voi seurata osoitteessa entry.fi/welandinfotilaisuus. Tilaisuudessa puhuvat Helsingin kaupungin, JKMM Arkkitehtien ja NCC:n edustajat.

Lisätietoja: 

Heikki Alén, Senior Developer, NCC Property Development, p. 040 567 6619, heikki.alen@ncc.fi

Timo Henno, projektijohtaja, NCC Property Development, p. 050 388 3085, timo.henno@ncc.fi

Satu Holm-Jumppanen, mediasuhteet, NCC, p. 050 305 4718,

satu.holm-jumppanen@ncc.fi

https://welandruoholahti.fi/

 

We Land lukuina

We Land, Itämerenkatu 25, 00180 Helsinki

  • Arkkitehti: JKMM Arkkitehdit
  • Työpaikkoja 2500
  • Kerrosala 23000 m2
  • Pyöräpaikkoja 450, osa ladattavia
  • Autopaikkoja 190, kaikki ladattavia, vuorottaispysäköinti
  • Tavoitteena kansainvälisesti poikkeuksellinen BREEAM Outstanding (korkein) -luokitus. BREEAM sertifioinnissa arvioidaan kiinteistöjen ekologista, sosiaalista ja taloudellista vastuullisuutta.
  • Valmistuminen 2023

 

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjoismaissa. Sen liikevaihto vuonna 2019 oli noin 5,5 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 15 500.  NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.