19.09.2025
Suomen vanhin Michelin-tähtiravintola Demo tavoittelee toista tähteä maailmanluokan miljöössä, We Landin huipulla
Kun Demon ravintoloitsija Tommi Tuomiselle avautui mahdollisuus ”nostaa Demo kaupungin huipulle”, hän päätti tarttua siihen. Demolla on nyt vahva tahtotila ja palo metsästää lisää Michelin-tähtiä, ja uudet upeat puitteet tukevat tavoitetta loistavasti.
Vuonna 2003 kaksi ystävää perusti ravintolan Helsingin Punavuoreen.
Vuonna 2007 laatu, omintakeisuus ja taitava käsityö palkittiin Michelin-tähdellä, jonka ravintola on säilyttänyt tähän päivään asti.
Vuonna 2025 ravintola kurottelee toista tähteä kohti uusissa upeissa tiloissa Helsingin kattojen yllä, We Land Ruoholahden huipulla.
”Kerrankin päässyt toteuttamaan ravintoloitsijan ja kokin unelmaa, eli päässyt työstämään ravintolaa ihan piirustuspöydältä asti ja suunnittelemaan juuri sellaisen ravintolan, kuin itse haluaa. Lopputulos hivelee silmää”, iloitsee Demon ravintoloitsija Tommi Tuominen.
Noin 45-paikkainen, kaikille avoin Demo tarjoilee lounasta arkisin ja illallista maanantaista lauantaihin. Makumaailma nojaa vahvasti laatuun, lähituottajien parhaisiin sesongin mukaisiin raaka-aineisiin ja jatkuvasti kehittyvään keittiöön.
”Maailmanluokan miljöössä fiilis on hieman erilainen”
Demo on Suomen vanhin Michelin-tähtiravintola. Sitä kautta brändi on vahva, mutta se oli myös kulminoitunut vanhaan, rähjäiseen tilaan Uudenmaankadulla. Vanhoissa tiloissa tuli kuitenkin seinät vastaan ja kehitys pysähtyi, ja Demo halusi mennä eteenpäin.
”Meille oli tärkeintä uusia tiloja valitessa se, että se olisi jotain vähän erilaista, mihin on yleensä Helsingissä totuttu. Me ollaan muutenkin menty aina vähän valtavirtaa vastaan. Nyt kun kaikki muut on tuolla, niin me tultiin Ruoholahteen”, Tuominen valottaa.
”Nyt ollaan sitten täällä, toisen näköisissä tiloissa, maailmanluokan miljöössä pyörittämässä ravintolaa, ja fiilis on hieman erilainen”, Tuominen tunnelmoi.
Uudet tilat saavat kiitosta myös Demon henkilökunnalta.
”Meidän työmukavuus ja viihtyvyys on parantunut ihan dramaattisesti. Henkilökunnan pukuhuoneet on meille sellaista luksusta, johon ei olla vanhoissa tiloissa totuttu. Se, että meillä on nyt parikin suihkua, kuivauskaapit ja jokaiselle oma pukukaappi – se on arjen luksusta”, Tuominen naurahtaa.
Demo kruunaa We Landin upean konseptin
We Land murtaa perinteistä näkemystä toimistosta uudenlaisena openhouse-kohteena. Konsepti on avoin ja monimuotoinen toimistotalo, joka elää aamusta iltaan – tarjoten tiloja, tapahtumia ja ravintolapalveluita myös muille kuin vuokralaisille.
Palvelukonseptin sydämenä toimii concierge‑palvelu “Charlie” – hotellimaista vieraanvaraisuutta aulaan tuova osaaja, joka hoitaa vuokralaisten arjen käytännön asiat sujuvasti ja tyylikkäästi, suomeksi ja englanniksi. Charlie-palveluita täydentää We Land -sovellus, joka kokoaa palvelut kätevästi yhteen näkymään vuokralaisten puhelimessa.
”We Landin konseptissa Demoa houkutteli se, että talo toimii yhteisöllisesti, niin että kaikki vuokralaiset ovat aika aktiivisesti mukana talon toiminnassa. Se tietysti palvelee meidänkin tekemistä”, Tuominen kertoo.
”Tämän We Landin konseptin kruunaa se, että meillä on kattavien palveluiden lisäksi ylimmässä kerroksessa Michelin-tähditetty fine dining -ravintola. Demo on kuin kirsikka kakun päällä”, NCC Property Developmentin myyntijohtaja Uku Jaatinen sanoo.
NCC:llä asiakas on aina keskiössä
”Yhteistyö Demon kanssa on hyvä esimerkki siitä, miten NCC pystyy tarjoamaan asiakkailleen enemmän kuin vain neliöitä – se tarjoaa mahdollisuuksia uudistumiseen, kasvuun ja menestykseen. NCC kuuntelee, ymmärtää ja tekee totta asiakkaiden toiveista”, Jaatinen sanoo.
We Landin ylin kerros on nyt jotain aivan muuta kuin perinteinen liiketila – se on juuri sitä, mitä Demo tarvitsi. Yhteistyön tuloksena syntyi ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa huippuluokan ravintolakonsepti ja upeat puitteet tukevat toisiaan.
”Suosittelen vahvasti NCC:tä toimitilakumppaniksi. Yhteistyö on sujunut tosi hienosti, ihan ensimmäisestä päivästä lähtien. Meidän tarpeet, toiveet ja ideat on otettu todella hyvin huomioon”, Tuominen summaa.