09.10.2024
We Land tuo huipputason palvelut Ruoholahteen – mukana myös Michelin-tähditetty ravintola
Helsingin Ruoholahti loikkasi uuteen aikaan kesällä 2024, kun NCC:n kehittämä We Land valmistui. Kierros valmiissa toimistotalossa kertoo heti, että nyt on tarjolla monella tavalla jotain ainutlaatuista. Palvelut on viety uudelle tasolle ja talon kruunuksi nousee Michelin-tähditetty Ravintola Demo.
Kun We Landia lähdettiin vuonna 2019 suunnittelemaan, Helsingin kaupunki halusi tontille jotain muuta kuin perinteisen toimistotalon. Suunnitteluvaiheessa kuultiin useita eri sidosryhmiä, kuten sijoittajia, toimitiloista kiinnostuneita yrityksiä ja alueen asukkaita.
Nyt talo on valmis ja jo 90 prosenttia toimistotiloista vuokrattu. We Land murtaa perinteistä näkemystä toimistosta uudenlaisena openhouse-kohteena avaten ovensa kaupunkilaisille ja elävöittäen kaupunkikuvaa. Sijainti Ruoholahdessa hakee vertaistaan ja rakennus kuparisine julkisivuineen on kuin alueensa maamerkki.
”Vieraanvarainen Charlie palvelee odotukset ylittäen”
We Landin ainutlaatuisuuden näkee ja aistii heti pyöröovista sisään astuessa. Tästä alkaa jotain sellaista, jota ei löydä suomalaisista uudiskohteista. Aulapalveluista vastaa työelämään erikoistunut, hotellien concierge-palvelua vastaava, vieraanvarainen Charlie, joka tekee arjesta sekä sujuvaa, toimivaa että mukavaa.
Kyseessä ei ole mikään tavallinen aulapalvelu, vaan paljon enemmän. Charlie on kuin ”vanhojen hyvien aikojen talonmies”, jonka aika on varattu talon väelle. Charlie hoitaa perinteistä aulapalvelua monipuolisemmat ja laadukkaammat palvelut, joiden ansiosta lukuisat päivittäiset asiat hoituvat työpaikalla yhden palvelutiskin periaatteella suomeksi ja englanniksi. Palvelupaletista vastaavat alan ammattilaiset.
– On hienoa päästä toteuttamaan isolla porukalla yhdessä luotua konseptia ja nähdä, miten suunnitelmat muuttuvat todeksi. We Land on otettu upeasti vastaan, ja kaikki on lähtenyt jouhevasti käyntiin. Ilahduttavaa on sekin, että talossa työskentelevien ohella myös muut alueen toimijat ovat löytäneet lounas- ja kahvilapalvelumme, asiakkuusjohtaja Meeri Kivimäki ISS Palvelut Oy:stä kertoo.
Charlie-palveluita tukee We Land -sovellus, joka tuo koko palvelutarjonnan vuokralaisten puhelimiin nappia painamalla. Äpin kautta on helppo hoitaa esimerkiksi tilavaraukset tai tarkistaa, onko lounasravintolassa ruuhkaa eli kannattaako mennä syömään klo 12 vai varttia myöhemmin.
”Mahdollisuus nostaa Demo kaupungin huipulle”
Suomen pitkäikäisin Michelin-tähditetty Ravintola Demo avaa ovensa merinäköaloin lokakuussa We Landin ylimmässä 14. kerroksessa. Ravintoloitsija Tommi Tuominen jatkaa uudessa paikassa Uudenmaankadulle 2003 avatun entisen Demon kulinaarista fine dining -linjaa.
– Nyt meillä on mahdollisuus kirjaimellisesti nostaa Demo kaupungin huipulle. Vanhoissa tiloissa seinät tulivat vastaan ja kehitys pysähtyi, joten katsoin parhaaksi vaihtaa paikkaa. Vaikka alkuperäisestä sijainnista luopuminen on vaikeaa, uskon kuusimetristen, merelle ja kaupungin ylle suunnattujen lasiseinien tuovan mukavasti lohtua, Tuominen sanoo.
Noin 45-paikkainen, kaikille avoin Demo lupaa tarjoilla lounasta arkisin ja illallista maanantaista lauantaihin. Makumaailma nojaa vahvasti laatuun, lähituottajien parhaisiin sesongin mukaisiin raaka-aineisiin ja jatkuvasti kehittyvään keittiöön.
”Kasi on kuin sisääntulokerroksen kruununjalokivi”
Sisääntulokerroksessa on helppo piipahtaa lounasravintola Kasiin ja itsepalvelukahvila Cafe Kasiin.
– Kasi on saanut inspiraationsa numerosta kahdeksan, joka on äärettömyyden ja jatkuvuuden symboli. Se viittaa myös rohkeuteen, tasapainoon ja kunnianhimoon, jota kaikkea ravintolan tiimi ilmentää tarjoillessaan palvelu- ja makukokemuksia asiakkaille. Nimi sopii myös siihen, että ravintolaan pääsee kätevästi kasin ratikalla, ravintolatoimen päällikkö Osku Toivanen kertoo.
Australiasta Suomeen kymmenen vuotta sitten muuttanut keittiömestari Michael Murdoch kuvailee ravintolan ruokakulttuuria kansainväliseksi, kausiluonteiseksi, tuoreeksi, maukkaaksi ja mutkattomaksi. Tarjolla on päivittäin runsas salaattipöytä ja kolme eri lämmintä ruokalajia – asiakkaiden toiveita kuunnellen.
Lisämahdollisuuksia tarjoilee ykköskerroksen monitoiminen, huippuvarusteltu ja talon ulkopuolisille vuokrattava tapahtumatila, jossa voi järjestää niin seminaarin, synttärit, häät kuin joogatapahtuman.
”Alue kehittyy viihtyisänä kaupunkibulevardina”
Yrityksistä We Landiin ovat jo muuttaneet Kalmar, Deloitte ja Hiab. Helen muuttaa taloon myöhemmin ensi vuonna. Kiinteistön täyttyessä talossa tulee olemaan jopa yli 2000 toimistotyöntekijää.
Ruoholahti on sijainniltaan huippupaikka yritykselle, jotka haluavat olla keskellä kehittyvää kaupunkiympäristöä. We Land liittyy luontevasti naapurustoonsa, joka tarjoilee kulttuuria, kuntoilua, koteja, kauppoja ja palveluja.
Keskeisen sijainnin ansiosta We Landiin on helppo saapua niin julkisilla, autolla kuin pyöräillen. Talo tarjoaakin 450 pyöräpaikkaa, joista 120 on sähköpyörien latauspaikkoja. Koko Porkkalankadun alue kehittyy edelleen We Landin valmistumisen jälkeen viihtyisänä kaupunkibulevardina.
Ainutlaatuinen We Land – Top 5
- Asiakaskokemus suurella sydämellä – Charlie hoitaa ihmiseltä ihmiselle
- Sijainti osana Helsingin kantakaupunkia – hyvät kulkuyhteydet
- Kaikki palvelut samassa taskussa – We Land -sovellus
- Korkeatasoiset ravintolapalvelut – monipuoliset tapahtumatilat
- Vastuullisuus – haussa korkein BREEAM Outstanding -ympäristöluokitus
Lue lisää We Landista.