More news

Deloitte is proud to be headquartered in We Land

The world-leading expert organisation Deloitte chose We Land, Ruoholahti, for their new headquarters. The new building project developed by NCC offers everything the company could ever hope for their office spaces, including sustainability.

Based in Ruoholahti since 2006, the company is well familiar with the neighbourhood. The old office was reaching the end of its useful life span. Deloitte started considering solutions for their new office spaces.

”We outgrew our spaces which neither met our current nor future demands. We want to gather together our top talent and expertise from many different fields according to our core strategy. The office is the key here,” Deloitte’s CEO Tomi Pitkänen says.

”Setting off on the journey towards the change we realised that we wanted to have the kind of spaces that could live together with us. This means flexibility in the changing situations and the ability to support interaction and everyday spontaneous encounters between people. Our new spaces make it possible to share the best ideas and strengths for our customer’s good.”

Brand-new sustainable spaces with the WOW effect

Deloitte launched the process by clarifying existing options that might be re-modelled to suit the company’s demands. At the same time, the company was open to so-called greenfield projects, meaning entirely new possibilities. Still, the location was fixed – in the familiar Ruoholahti they would remain.

”Pretty soon we realised that none of the existing buildings would fulfil our wishes, not even after remodelling. We ended up with entirely new spaces, not only because we wanted the new office to support our strategy, but also to give the wow effect,” Pitkänen contemplates.

”Deloitte finds it important that our office spaces meet the highest environmental norms and requirements for sustainability and responsibility. We are extremely proud that our new headquarters by far undercuts the carbon footprint of buildings completed during the last five years.”

We Land’s lobby greets employees and quests with its bright and spaceous atmosphere.

Happily ahead on the same path

In addition to location and easy access, Deloitte appreciates the ability to fine-tune their employee experience and flexibly modify the spaces which must live with the company in the years to come.

”We have fallen in love with both the fulfilment of sustainability targets and the neat architectural solutions and details. For example, the building has an amazing roof terrace where we will be sure to arrange parties of all kinds. The expectations are high,” Pitkänen smiles.

The joint journey in the greenfield project has been a versatile and multifaceted one. Pitkänen is grateful to NCC and Deloitte for the positive ”can do” attitude and co-operation everybody has shown from the very beginning.

”We are moving nicely ahead on the same path. I’m very pleased with the progress we have reached already. If asked whether or not I’d join NCC in a new project, I’d say, based on my own experience, that I’d be happy to,” Pitkänen concludes.

We Land is the forefront of sustainability

From NCC’s viewpoint, co-operation with Deloitte has been exceptionally interesting. The co-operation started already when applying for the plot reservation. Not often are there detailed specifications available to start with, but Deloitte had very clear requirements for the spaces right from the start.

”With the initial data readily available we could push the design of the entire building closer towards serving Deloitte’s, and also other tenants’ needs. We are applying for the highest possible environmental BREEAM rating Outstanding for We Land which will cover energy efficiency, durable and sustainable materials and such,” NCC’s Senior Developer Heikki Alén says.

We Land is a leading project in the field of sustainable construction. As one of the examples Alén mentions We Land’s façade which is made of recycled copper. Should the building be subject to a re-use plan in the future, the copper can be recycled again.

We Land’s facade will be built of recycled copper.

Versatile services to cater for everyday demands

We Land is built with a unique service world that will raise the bar for lobby service. The targets for quality are set high – in the planning process they have turned into a total concept that was named Charlie along the way. Charlie adds to everyday comfort of the employees by changing tyres, buying tickets to the gig, taking laundry to the dry-cleaner’s, even sending flowers for your mother’s birthday while you work.

”There will be several restaurants in the house, such as the fine-dining restaurant with gorgeous views to the sea, the lunch restaurants of the first floor where healthy and sustainably produced meals are served. There will also be an application to make the services more accessible,” Alén explains.

”We Land is the perfect site for all companies that appreciate sustainable solutions, personnel well-being and high-quality services, and the bigger picture – the success that results from such values.”

We Land in figures

• floors 14
• floor area 23,000 sq. m.
• jobs 2,500
• bicycle parking spaces 450
• car parking spaces 200, all with charging
• completion in December 2023

Learn more about We Land’s vacant spaces >
Read more about the Charlie concierge service >